Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Trobada l’avioneta desapareguda davant del delta a 100 metres de profunditat

Feia el trajecte Reus-Eivissa i hi anaven dos experimentats pilots

Redacció 09/11/2020
Trajectòria de l'avioneta fins al punt en què va desaparèixer

Perduda dimarts i buscada des de dimecres, amb la col·laboració de dos vaixells de l’armada, l’avioneta desapareguda a mig trajecte entre Reus i Eivissa ha estat localitzada a 100 metres de profunditat. Ara es buscaran els cossos dels dos tripulants.

Dimarts al vespre se’n va perdre el rastre quan era a 40 milles del Delta de l’Ebre. Els dos ocupants de l’avioneta eren pilots experimentats de l’aeroclub de Reus, de 42 i 35 anys. L’aparell desaparegut és un bimotor que l’aeroclub havia comprat el 2018, i que tenia totes les revisions de seguretat i manteniment al dia.

Havien sortit al matí de l’aeroport reusenc en direcció a l’illa d’Eivissa i feien el trajecte de tornada, quan hauria caigut al mar a unes 40 milles nàutiques (uns 75 quilòmetres) de la destinació, mentre sobrevolava el delta de l’Ebre.

Els dos pilots, socis de l’aeroclub i membres de la junta, tornaven de fer un curset. El contacte amb l’aparell es va perdre cap a tres quarts de set de la tarda; la tornada estava prevista a un quart de vuit del vespre.