Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Tracte de favor: Urdangarín ja no tornarà a la presó de Brieva

|

- Publicitat -

Institucions Penitenciàries ha acordat aquest dimecres aplicar el principi de flexibilitat del 100.2 a la seva classificació en segon grau a Iñaki Urdangarín. D’aquesta menara ja no tornarà a la presó de Brieva (Àvila) i dormirà des d’ara al Centre d’Inserció Social d’Alcalá de Henares (Madrid). Podrà sortir diàriament a fer el seu voluntariat a la Llar Donya Orione de Pozuelo de Alarcón i també podrà gaudir d’un cap de setmana lliure al mes amb la condició que se sotmeti al programa de rehabilitació de delictes econòmics.

Publicitat

Urdangarín compleix una condemna de cinc anys i deu mesos per corrupció pel ‘cas Nóos’. Va ingressar fa ara dos anys i mig a la presó de Brieva en un mòdul especial sense contacte amb la resta de presos.

L’Audiència de Palma va rebutjar al setembre la progressió al tercer grau en entendre que “no es desprenia de la conducta global de l’intern una evolució prou favorable, de moment, que permetés inferir una capacitat per a portar en endavant un règim de vida en semillibertat”. El titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària Número 1 de Castella i Lleó sí que va autoritzar al setembre la progressió al tercer grau o règim de semillibertat en atendre el pagament de la responsabilitat civil per part d’Urdangarín abans del seu ingrés a la presó de dones de Brieva. Precisament el jutge va destacar la duresa del règim de compliment en absolut aïllament, la qual cosa va atribuir a raons de seguretat i no com a tracte de favor per a satisfer la seva voluntat. Aquest Nadal va obtenir un permís ordinari de quatre dies.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió