Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Tesla, primera empresa de cotxes que incorpora el català al seu programari

La companyia de cotxes elèctrics, però, desconeixia que estava disponible

Redacció 10/11/2020

La companyia de cotxes elèctrics Tesla és la primera del sector de l’automoció que incorpora de sèrie l’idioma català al seu programari, és a dir, al que s’hi pot veure a la pantalla. Segons els usuaris, però, encara el sistema d’ordres per veu no està disponible en la nostra llengua.

Ara, per a poder tenir un cotxe que ens mostri la seva informació i poder interactuar amb ell en català caldrà gastar-se un mínim de 47.980 euros que és el model de cotxe Tesla que inclou la nostra llengua en la configuració bàsica del seu Model 3.

Tot i això, l’empresa desconeixia que el català ja estava disponible als seus models. Així ho explica el periodista Albert Cuesta al seu blog: “L’origen d’aquesta aparició de l’idioma català en la nova versió 10.2 del software de Tesla no està del tot clar” explica. Fins i tot diu que s’ha posat en contacte amb Tesla i li han assegurat que “els seus cotxes no inclouen el català, tot i recordar que la possibilitat d’actualització a distància permet la incorporació de nous idiomes i altres funcions en el futur”.