Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Territori aprova que es pugui fer una passarel·la sobre la pilastra del monument franquista de Tortosa

Urbanisme valida la modificació del POUM per qualificar l’element com a complement viari

Redacció 06/10/2021

Per fi, molts i molts anys tard, Tortosa tornarà a tenir una pasarel·la per creuar l’Ebre on encara hi ha el monument franquista al mig del riu. La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha aprovat definitivament la modificació el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tortosa (Baix Ebre) perquè la pilastra del monument franquista, un cop es desmantelli, s’usi per fer una nova passarel·la sobre el riu Ebre. Aquest element ja va pertànyer, abans que al monument, a un pont metàl·lic que va ser destruït. El reglament del Domini Públic Hidràulic estableix que les infraestructures que es trobin dins d’un riu sense cap funció s’han de retirar, si no es reutilitzen per a una infraestructura de pas.

L’element té ara una doble qualificació, com a sistema de complement viari i com a sistema hidrològic. El canvi l’ha impulsat l’Ajuntament de Tortosa. El nou pont permetrà connectar el Passeig de l’Ebre i la rambla de Catalunya, a la riba dreta del riu, amb l’avinguda de Felip Pedrell i el carrer de Jaume Ferran, a la riba esquerra.

Imatge d’arxiu de l’antic pont metàl·lic que creuava l’Ebre sobre la pilastra de l’actual monument franquista de Tortosa