Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

SCC fa una crida a perseguir els símbols independentistes al carrer

SCC ha cridat la ciutadania a denunciar la presència de símbols independentistes a l’espai públic a través d’un requeriment que ha elaborat l’entitat i que permet a qualsevol ciutadà presentar […]

Redacció
Redacció 06/08/2018

SCC ha cridat la ciutadania a denunciar la presència de símbols independentistes a l’espai públic a través d’un requeriment que ha elaborat l’entitat i que permet a qualsevol ciutadà presentar una denúncia sobre aquesta qüestió als ajuntaments.

Mitjançant un comunicat, l’entitat ha explicat que en el document hi ha redactats els motius pels quals es desitja presentar la denúncia a l’ajuntament que correspongui, de manera que el ciutadà que vulgui fer la denúncia només haurà d’incloure les seves dades personals.

L’entitat ha insistit que s’han de retirar de la via pública tots els “símbols partidistes que representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució, ni l’Estatut”, com consideren que ho són els llaços grocs que reivindiquen la llibertat dels presos sobiranistes, i ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre una sentència que instava a garantir la neutralitat dels espais públics.

SCC adverteix que, “a més de la il·legalitat d’aquests símbols, també generen tensió, ruptura i divisió entre catalans”, i defensen que la via pública ha de ser un espai de convivència i respecte.

Així mateix, han acusat l’independentisme de voler imposar la seva ideologia amb la col·locació d’aquests símbols a l’espai públic, el que veuen com “un mètode propi d’un règim totalitari i totalment oposat” a la democràcia.