Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

SCC demana al govern espanyol que denegui l’indult als líders independentistes

Contradiu l’expresident de l’entitat que sí que va demanar l’indult

Redacció 25/09/2020
Pla de la roda de premsa de Sonia Reina, Fernando Sánchez Costa i Álex Ramos (Societat Civil Catlana) el 28 de febrer de 2020 (Horitzontal)

Societat Civil Catalana ha demanat al govern espanyol que rebutgi les peticions d’indult que s’han registrat per als líders independentistes condemnats arran del referèndum de l’1 d’octubre de 2020. En un comunicat, l’entitat ha considerat d'”enorme gravetat” els fets pels quals van ser jutjats i enviats a presó i ha criticat que els condemnats “no han mostrat penediment ni han demanat perdó”.

“En diversos casos han afirmat que ho tornaran a fer i han seguit encoratjant la ruptura de l’ordre constitucional”, ha esgrimit. A més, l’entitat presidida per Fernando Sánchez Costa creu que el judici de l’1-O va ser “just, públic i obert” i va complir “escrupolosament totes les garanties i tots els procediments”.

Contradiu l’expresident de l’entitat

L’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va demanar indultar els presos polítics perquè creia que l’Estat ha de ser “generós” perquè cal iniciar una etapa de “convivència” a Catalunya. Unes paraules que han caigut en un pou després del pronunciament de l’actual dirigent de l’entitat ultranacionalista espanyola. També han deixat malament Sergi Sol que ahir a La Sexta, citava SCC com una de les entitats que havia demanat l’indult.