Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Sancionen 90 policies per no portar mascareta després de manifestar-se en contra del seu ús

El que pretenia ser un reclam se’ls va girar totalment en contra, i a les dues persones que van comunicar la protesta a l’administració se’ls ha obert un expedient

Redacció 30/11/2020

La Delegació del Gobierno al País Valencià ha aixecat un total de 90 propostes de sanció a assistents a la manifestació convocada per l’associació de Policies per la Llibertat per incomplir les mesures sanitàries i no portar mascareta, segons han confirmat fonts del departament. A més, obrirà un expedient sancionador a les dues persones que van comunicar la protesta a l’administració.

La marxa va recórrer aquest dissabte els carrers del centre de València contra la “imposició de mascaretes” i la gestió del coronavirus per part del Gobierno. Tot i que la convocatòria s’indicava als participants que portaven mascareta, bona part dels manifestants no la duien o la utilitzaven de manera inadequada.

A més, la Delegación del Gobierno obrirà un expedient sancionador a les dues persones que van comunicar la protesta a l’administració, ja que, segons han explicat les mateixes fonts, a causa de la pandèmia, van firmar una declaració responsable en la qual, entre altres assumptes, es comprometien a respectar les mesures sanitàries que posteriorment han incomplert.