Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Sanchis aprofita els àudios de Rahola i Madí per reivindicar la seva independència de criteri

El director de TV3 a Ciudadanos: “Rebo trucades de tots els colors polítics pressionant-me”

Redacció 06/11/2020
El director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, abans de l'inici de la Comissió de Control a l'Actuació de la CCMA al Parlament, el 19 de juny del 2020 (horitzontal)

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha argumentat aquest divendres que la conversa intervinguda per la Guàrdia Civil entre Pilar Rahola i David Madí demostra el seu “criteri propi” i el de TV3 davant d’eventuals pressions polítiques.

Sanchis ha respost així a una pregunta parlamentària del diputat de Ciutadans Ignacio Martín Blanco, que ha qualificat Rahola de “comissària política” (per dir que “faran pagar” a Sanchis la reducció de la seva presència a TV3) i ha exigit que deixi de col·laborar amb la televisió. El director ha reiterat que la presència de convidats depèn dels directors dels programes, als quals ha fet “costat”, i no ha anunciat canvis derivats d’aquesta “conversa privada”, la filtració de la qual ha censurat.

Sanchis ha titllat d’increïble i detestable que apareguin aquests àudios d’una investigació en curs, i ha replicat a Cs que amb els enregistraments “trontolla” la idea que el partit té de la independència informativa del propi Sanchis: per a ell, aquest àudio evidència que té uns criteris propis, encara que no ho vulguin reconèixer.

Sanchis ha dit que rep trucades “de tots els colors polítics pressionant” i que tots volen incidir en els continguts però que ell no es doblega, i ha afegit que a ell el va nomenar en el càrrec el consell de govern de la CCMA.