Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Sàmper crida a la prudència i a evitar desplaçaments: “El consell d’avui és no sortir de casa”

Interior alerta que les nevades continuaran “en qualsevol moment” i es poden allargar fins dilluns

Agències 09/01/2021
Pla general de l'autovia A-26 abans d'arribar a Olot nevada amb la carretera neta aquest dissabte 9 de gener de 2021. (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la prudència i a evitar desplaçaments aquest cap de setmana arran del temporal Filomena, que està deixant neu a bona part de Catalunya. “Si el consell d’ahir era no sortir de casa, el consell d’avui és no sortir de casa”, ha resumit en una roda de premsa aquest dissabte en què ha alertat que l’episodi de nevades “es pot complicar” amb l’arribada de forts vents. Sàmper ha comparegut al costat del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara; de la subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca, i del comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero.

Vilaclara ha detallat que les nevades podrien allargar-se fins dilluns i caure “en qualsevol moment”. Tot i que ha indicat que a la Catalunya central tindran una afectació menor de la prevista i la cota de neu s’enfilarà fins als 600 metres, ha subratllat la incidència que tenen i tindran a les comarques gironines i al sud del país. De fet, a les Terres de l’Ebre és on fins ara s’han registrat els gruixos més considerables, d’uns 30 centímetres, a Arnes i a Horta de Sant Joan. A la resta del territori les precipitacions tindran “forma de ruixats”.

Malgrat l’episodi que va començar ahir divendres, Sàmper ha remarcat que no hi ha hagut incidents “importants” però ha insistit que l’arribada de vents provocarà una “combinació perillosa” per la neu acumulada especialment en arbres, on pot provocar el trencament de branques. L’única incidència pel que fa al subministrament elèctric, ha afegit, ha tingut lloc a Gironella (Berguedà), però ja ha estat resolta.