Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

Salut ret homenatge a les infermeres per fer possible la vacunació de la covid

|

- Publicitat -

El Departament de Salut ha homenatjat les infermeres de Catalunya amb un acte celebrat al Col·legi d’Infermeria on s’ha reconegut que sense elles hauria estat impossible dur a terme la campanya de vacunació contra la covid-19. El conseller Josep Maria Argimon ha recordat que es van posar 16 milions de dosis i ho ha qualificat del repte logístic més gran que mai ha afrontat el departament.

A l’acte hi han participat diverses infermeres i responsables de la vacunació per relatar com es va forjar l’estratègia vacunal i com es van esquivar algunes dificultats com arribar a franges d’edat reticents a vacunar-se o a indrets allunyats de grans nuclis de població. Actualment, la taxa de vacunació de Catalunya és del 91%.

Publicitat

A més del conseller Argimon, hi han participat la directora de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Servei Català de Salut, Gemma Craywinckel. L’esdeveniment s’ha dividit en dos blocs: un per parlar sobre la planificació de l’estratègia de vacunació i un altre sobre la posada en pràctica del pla que es va dissenyar.

En el primer bloc s’ha fet valdre l’aplicació La Meva Salut com a eina fonamental per a preparar a la ciutadania per a la vacunació i sobretot per a poder aconseguir el certificat covid digital de la UE. Per concloure aquest bloc de la jornada, la directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació de Salut, Laia Brufau, ha explicat les campanyes de comunicació que es van dur a terme i ha lloat la transparència amb la qual es va treballar: “No hi ha territori a tot l’Estat que hagi estat tan transparent a l’hora de donar les dades com Catalunya”, ha afirmat.

Et pot interessar  Salut redueix la llista d'espera a comarques gironines pel "rècord" d'operacions i tanca l'any amb 42.375 intervencions

Al segon bloc de la jornada diferents responsables de la conselleria han relatat les tasques logístiques i administratives de la campanya de vacunació, portada a casos reals, pràctics i específics. En aquest sentit, han destacat tota l’estratègia perquè cada vacuna pogués arribar a cada racó del país, independentment de la localització geogràfica, i el procés per poder arribar a determinats grups poblacionals en què la taxa de vacunació, per les raons que fossin, no estaven en la mitjana catalana.

Carmen Cabezas ha clos l’acte dirigint-se a les infermeres per agrair-los la feina feta: “Darrere de cadascuna de les 16 milions de dosis de vacuna hi ha molts noms, però segur que en tots els casos hi ha el d’una infermera”, ha comentat.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut