Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Sala-i-Martin carrega contra la manca de contundència d’Élite Taxi amb el conductor que va envestir una moto

“Obrirà un expedient d’aquells que no porten enlloc? L’han de portar als tribunals per intent d’assassinat!”, ha etzibat

Àlex Huguet 02/07/2021
Pla obert d'un taxi esperant un client a Montjuïc, el 18 de març del 2021 (Horitzontal)
L’economista Xavier Sala-i-Martin ha criticat durament el sindicat Élite Taxi per només haver proposat un expedient sancionador al taxista que aquest dijous va envestir voluntàriament una moto i que va fugir tot seguit. En una piulada, Sala-i-Martin qualifica aquest expedient sancionador com un “d’aquells expedients interns que no porten enlloc”, i proposa que el sindicat porti el conductor “als tribunals perquè el tanquin a la presó per intent d’assassinat”, o almenys, proposa que se li tregui el carnet de conduir per sempre més.

Tot plegat, quan la Guàrdia Urbana ja ha pogut identificar el conductor del taxi que el 30 de juny va fer caure intencionadament una moto a la Travessera de Dalt. Segons ha informat el cos en una piulada, s’està coordinant amb la fiscalia de seguretat viària “per qualificar els delictes que es puguin derivar”. D’altra banda, Élite Taxi ha dit que denunciarà el taxista, que amb la seva acció va fer caure el conductor de la moto i la seva acompanyant . Els fets van succeir dimecres a la tarda entre Travessera de Dalt i carrer de Granja, a Barcelona, després d’una discussió de trànsit “acalorada” entre els dos conductors.
Segons el sindicat de taxistes, després d’insultar-se mútuament, el motorista va començar a donar cops a la porta del taxi. Posteriorment, el taxista va fer un gir sobtat amb el vehicle i va provocar el xoc amb la moto i la caiguda dels passatgers. El taxi no es va aturar després de l’incident i va continuar la marxa. Élite Taxi ha afirmat que l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) obrirà un expedient sancionador davant la “vergonya i el perill” d’aquests esdeveniments.