Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Ridícul de l’Estat: L’ONU condemna Espanya per “tractes cruels i inhumans”

Ho ha fet després de rebre una denúncia d’una ciutadana que havia estat apallissada durant una detenció

Redacció
Redacció 31/12/2019
ONU

El Comitè contra la Tortura de les Nacions Unides va estimar la denuncia que va plantejar l’associació Pro Drets Humans d’Andalusia pel cas d’una ciutadana cordobesa que havia patit una ruptura dels òssos nasals durant una detenció per part de la policia.

Abans d’entrar a comissaria, no tenia cap lesió, però al sortir va haver de trucar una ambulància ella mateixa, ja que la Policia s’havia negat a fer-ho.

Cap Jutjat d’Instrucció va considerar que els fets vulneréssin els drets de la dona, i per això, el Comitè contra la Tortura ha considerat que “Espanya no va proporcionar informació suficient que permeti concloure que les lesions no van ser causades durant la detenció”, i també sentència que l’Estat no va complir la seva obligació d’assegurar l’assistència mèdica.

Ja és la quarta vegada que aquest comitè condemna Espanya per aquest tipus de casos, i en aquest cas confirmen que “la condemna no és per falta d’investigació, sinó per l’existència de tractes cruels i per falta d’atenció mèdica”.