Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Rahola: “S’ha de dir, el nacionalisme espanyol és feixista!”

“És el responsable de totes les tragèdies que s’han patit a l’Estat”

Gerard Sesé 23/11/2020
Pilar Rahola al Tot es mou

Pilar Rahola ha participat aquesta tarda al ‘Tot es mou’ de TV3 i ha opinat sobre la polèmica a Espanya després de l’aprovació de la llei Celáa sobre educació.

Segons l’experta tertuliana, aquesta nova llei “no canvia pràcticament res” i ha recordat que Cup, PDeCat, Junts i Bildu s’han abstingut menys ERC. Rahola creu que aquest nou text aprovat “no es modifica la immersió lingüística” i que tan sols fa “una modificació de la llei Wert que fa molt soroll polític”.

Així doncs, ha definit que la protesta de la dreta espanyola a la llei Celáa “desperta els dimonis del nacionalisme espanyol” i ha acabat esclatant: “el nacionalisme espanyol és feixista”. A més, ha sentenciat que el “nacionalisme de bandera” és el responsable de totes les tragèdies patides” dels últims 200 anys.

En aquest sentit ha enumerat els greuges de la imatge Espanya que no importen als patriotes espanyols que sí s’enerven quan es tracta del català: “no els avergonyeix que tinguin un rei fugat corrupte, o satèl·lits que no funcionen o submarins que no floten”. “És una concepció d’Espanya de domini i integrista” ha finalitzat.