Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

Protecció Civil activa el pla VENTCAT per les fortes ventades

Diumenge es preveu que tingui especial intensitat al Camp de Tarragona i en les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu

Redacció 30/01/2021
Una branca de grans dimensions caiguda pel vent a Viladecavalls.

Protecció Civil ha activat aquest migdia l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen avui i sobretot demà diumenge al Camp de Tarragona.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi de vent de component oest i de caràcter extens ja s’està deixant notar a la zona central i en cotes elevades de l’Altiplà Central, sense arribar encara a sobrepassar el llindar de 72 km/h. El front afectarà també avui puntualment zones del pla de Lleida, nord del camp de Tarragona i sud de prelitoral Central.

El vent, que ja està augmentat d’intensitat a l’Anoia, Segarra, nord de Tarragona i sud del prelitoral, continuarà augmentant les primeres hores de la tarda i al final de la tarda afluixarà la intensitat.

Els bombera havien rebut fins a 30 avisos. Destaca la caiguda d’un mur al carrer Núria de Terrassa i la retirada d’una granca de grans dimensions en una carretera a Viladecavalls. De cara a diumenge, tornarà a bufar amb força en especial a les cotes elevades del Pirineu i Prepirineu i a bona part de Catalunya excepte les comarques de Girona. Durant el matí l’episodi serà especialment destacat a les comarques del Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp per anar disminuint a la franja del migdia i tornar-se a intensificar a la tarda en aquestes mateixes comarques.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions de mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.  Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.