Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Practicar sexe podria ajudar a prevenir el Covid-19

Aprofitem el confinament, doncs, per millorar el nostre sistema immunològic

Redacció 19/03/2020

Estar confinat a casa redueix molt les opcions d’oci i divertiment de les persones. Una de les activitats que es pot mantenir, incrementar i, fins i tot, redescobrir és practicar el sexe. Una tasca que, a més, seria molt recomanada en temps de pandèmia com la que ara vivim.

És conegut per hom els beneficis per a la salut física i mental el fet de tenir una bona vida sexual. Però és que hi ha diversos estudis fets a diferents indrets del món que han coincidit en les seves conclusions sobre l’impacte positiu que tenen els orgasmes i fer l’amor a la salut de les defenses de les persones.

La universitat de Wilkes Pennsylvania o d’Indiana (EUA), la Queen’s University de Belfast (Anglaterra) han exposat que les defenses augmenten i es reforça el sistema immunològic quan es practica sexe de manera regular. Així doncs, gaudir d’una bona salut sexual, el que voldria dir, segons aquests estudis, tenir relacions sexuals entre una i dues vegades a la setmana, “eleva els nivells de certs anticossos en comparació amb els que ho fan amb menys freqüència”.

Els estudis conclouen que tot plegat permet combatre les malalties comunes, com els refredats” i “ajuda a disminuir la pressió arterial i redueix el risc d’atacs cardíacs”.

El departament de psicologia mèdica de la Clínica Universitària d’Essen, a Alemanya, explicava en un dels seus informes sobre aquesta temàtica que “els orgasmes eleven els nivells de dopamina i oxitocina, components químics que estimulen al sistema immunològic i l’enforteixen a l’hora de combatre amenaces externes com virus”.

També, el conegut Institut Kinsey anava més enllà i assegurava que el sexe matutí augmenta les defenses i calma el dolor de certes patologies.

Aprofitem el confinament, doncs, per millorar el nostre sistema immunològic.