Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Practicar sexe podria ajudar a prevenir el Covid-19

|

- Publicitat -

Estar confinat a casa redueix molt les opcions d’oci i divertiment de les persones. Una de les activitats que es pot mantenir, incrementar i, fins i tot, redescobrir és practicar el sexe. Una tasca que, a més, seria molt recomanada en temps de pandèmia com la que ara vivim.

Publicitat

És conegut per hom els beneficis per a la salut física i mental el fet de tenir una bona vida sexual. Però és que hi ha diversos estudis fets a diferents indrets del món que han coincidit en les seves conclusions sobre l’impacte positiu que tenen els orgasmes i fer l’amor a la salut de les defenses de les persones.

La universitat de Wilkes Pennsylvania o d’Indiana (EUA), la Queen’s University de Belfast (Anglaterra) han exposat que les defenses augmenten i es reforça el sistema immunològic quan es practica sexe de manera regular. Així doncs, gaudir d’una bona salut sexual, el que voldria dir, segons aquests estudis, tenir relacions sexuals entre una i dues vegades a la setmana, “eleva els nivells de certs anticossos en comparació amb els que ho fan amb menys freqüència”.

Els estudis conclouen que tot plegat permet combatre les malalties comunes, com els refredats” i “ajuda a disminuir la pressió arterial i redueix el risc d’atacs cardíacs”.

El departament de psicologia mèdica de la Clínica Universitària d’Essen, a Alemanya, explicava en un dels seus informes sobre aquesta temàtica que “els orgasmes eleven els nivells de dopamina i oxitocina, components químics que estimulen al sistema immunològic i l’enforteixen a l’hora de combatre amenaces externes com virus”.

També, el conegut Institut Kinsey anava més enllà i assegurava que el sexe matutí augmenta les defenses i calma el dolor de certes patologies.

Aprofitem el confinament, doncs, per millorar el nostre sistema immunològic.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió