Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Poques cancel·lacions però molts retards van provocar el caos durant la setena jornada de vaga a Ryanair

|

- Publicitat -

La setena jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha acabat amb 4 cancel·lacions i 52 retards a l’aeroport del Prat, 26 sortides i 26 arribaces. En concret, s’han suspès els vols de primera hora d’anada i de tornada de Milà i de Brussel·les, i ja no hi ha hagut més cancel·lacions al llarg del dia. A tot l’Estat, s’han cancel·lat 6 vols, els 4 del Prat i els 2 d’anada i tornada entre Palma i Madrid. Pel que fa a l’aeroport de Girona, no hi ha hagut cap cancel·lació però sí 8 retards, 4 d’arribada i 4 de sortida. Al conjunt de l’Estat, segons el sindicat USO, hi ha hagut 214 retards. La mateixa formació denuncia que fins al moment Ryanair ha acomiadat 9 persones “per fer efectiu el seu dret a vaga”.

Publicitat

Els sindicats fan una crida a les administracions perquè intervinguin en el conflicte i obliguin Ryanair a complir la llei estatal i s’assegui a negociar el conveni col·lectiu. Els treballadors estan convocats a anar a la vaga també demà i el 25,26, 27 i 28 de juliol.

En un comunicat, Ryanair ha confirmat per a aquest dimecres tenia previstes les sis cancel·lacions que finalment hi ha hagut, xifra que “representa menys de ‘l’1% de l’operativa”.

“Com a resultat de la situació als aeroports europeus, principalment les vagues de control de trànsit aeri i l’escassetat de personal als aeroports, estem experimentant alguns retards”, ha justificat Ryanair, que ha afegit que aquestes “complicacions estan totalment fora” del control de la línia aèria.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió