Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Plou sobre mullat a l’Estat: Sindicats de metges convoquen una vaga indefinida

Preveuen iniciar-la el pròxim 27 d’octubre es faria l’últim dimarts de cada mes que no sigui festiu

Gerard Sesé 07/10/2020

El Comitè Executiu de la Confederació Estatal de Sindicats metges (CISM) ha aprovat en la reunió d’aquest dimecres convocar una vaga indefinida que començarà el pròxim 27 d’octubre, i que es faria l’últim dimarts de cada mes que no sigui festiu.

Es tracta, tal com ha informat l’organització sindical, d’una aturada diària que es produirà mentre no s’obtingui una resposta de l’Administració i que serà revisat pel Comitè de vaga, que decidirà si s’amplia la mobilització a noves dates.

I és que, segons el parer del CESM, és “inadmissible” el Reial Decret Llei 29/2020 aprovat la passada setmana, que només ve a intentar posar “un pegat a la nefasta política de gestió de recursos humans” que s’ha fet des de les diferents administracions i que, en aquest cas, a més, “posa en perill” tant la qualitat assistencial del Sistema Nacional de Salut en perjudici dels pacients com les condicions laborals per als professionals.

Així mateix, el sindicat ha recordat que la situació actual de pandèmia que travessa el país va motivar que es deixessin de banda les mobilitzacions previstes per reclamar condicions dignes per als metges, principalment per posar fi a la precarietat i la temporalitat que caracteritzen el sistema sanitari actual.

No obstant això, el sindicat ha assenyalat que aquesta mateixa pandèmia “no pot servir com a coartada per desmantellar un sistema que tantes vegades ha estat elogiat”.

Per això, des del CESM es convoca vaga nacional de metges per exigir la retirada immediata del Reial Decret Llei 29/2020 i l’inici de les negociacions que puguin solucionar la “greu situació d’abandonament que pateixen els professionals”, que un cop més veu com des del Ministeri de Sanitat i les diferents administracions es prenen mesures que els afecten “sense tenir en compte les seves propostes de millora o els seus coneixements”.