Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Plataforma per la Llengua exigeix a Nintendo, PlayStation i Xbox que incorporin el català a les interfícies

"Aquest és només el primer pas per a la plena normalització de la llengua en l’àmbit dels videojocs" exposa la Plataforma per la Llengua

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua continua la seva lluita per tal que les videoconsoles incorporin la llengua catalana a la seva interfície, i engega una nova campanya amb la qual eleva la petició a les principals marques de videoconsoles: Nintendo, PlayStation i Xbox. Amb la campanya ‘I tu, a què jugues?’, l’ONG del català exigeix a les tres gegants del món dels videojocs que incorporin el català en les seves interfícies, ja que suposa una oportunitat “important” per al creixement de la llengua en aquest àmbit, on el castellà és encara l’idioma predominant. L’ONG està recollint signatures a través d’aquesta pàgina web per tal que la petició arribi a les empreses.

Tal com exposa l’entitat, la iniciativa sorgeix de la feina feta per la comissió de videojocs de l’ONG. Aquesta, després d’haver analitzat la situació de la llengua en aquest sector, ha cregut convenient prioritzar la inclusió del català en les consoles més populars entre el públic, com són Nintendo, PlayStation i Xbox. Tot i que recentment Xbox, així com la plataforma Steam, han incorporat el català com a etiqueta per als videojocs que tenen disponibles, la presència del català continua sent ínfima, i si les videoconsoles no l’incorporen a la seva interfície, és difícil que la llengua catalana sigui la primera opció lingüística a l’hora d’executar el joc. En aquest sentit, tal com apunta la Plataforma per la Llengua, la inclusió del català “seria una manera més d’avançar en aquest àmbit”.

Publicitat

Aquest és només el primer pas per a la plena normalització de la llengua en l’àmbit dels videojocs, que passa també per fer-la present en videojocs de gran tiratge (videojocs triple A); en botigues de venda en línia com Steam, Epic Games Store o GOG; o en programari que és complement habitual dels videojugadors com Discord” exposa la Plataforma per la Llengua. 

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC

L’ONG del català insisteix que incorporar la llengua catalana tant a les plataformes de venda com en l’etiqueta i la interfície de la videoconsola també suposaria un “impuls” per a les empreses d’arreu del món que ja l’incorporen en els seus productes. De fet, en l’actualitat ja hi ha centenars de videojocs que permeten jugar en català; més del 50% dels videojocs fets a Catalunya tenen el català, i més del 10% dels fets al País Valencià. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut