Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Onada de fred de dimarts a dissabte

|

- Publicitat -

Aquest vespre de reis s’inicia un període de baixes temperatures que poden portar nevades a cotes baixes, començant per l’Aran i al vessant nord de l’Alt Pirineu i, de seguida al Ripollès i a la Garrotxa, amb possibilitats d’arribar a una cota baixa, a l’entorn dels 100 metres.

L’opció de nevada més important seria dijous quan a l’ambiet fred s’hi sumi vent humit del Mediterrani, primer cap al País Valencià i, després cap al principat. La previsió del Meteocat és de preavís per perill de neu d’uns 2 cm a 400 metres d’alçada. Aquest episodi s’allargaria fins dissabte.

Publicitat

BARCELONA
A la capitat s’ha activat el pla d’emergència per neu i gel en fase d’alerta en vista de la previsió meteorològica que es poden produir precipitacions en forma de neu en les cotes altes de la ciutat. El consistori ha explicat que els equips d’Ecologia Urbana, Medi Ambient i Serveis Urbans estan activats i preparats per actuar en cas que sigui necessari per llançar sal i retirar neu si agafa al carrer o a les carreteres.

A Barcelona hi ha 113 contenidors de sal repartits per la ciutat perquè els veïns els facin servir i 700 tones emmagatzemades per als serveis municipals. Els contenidors es troben a la zona alta de la ciutat –les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris–, als barris de muntanya i als centres sanitaris, i sumen més de 72 tones de sal.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut