Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

Nova discriminació a la llengua catalana per part de la policia espanyola

La Plataforma per la Llengua explica el cas d’un veí de Camprodon que va rebre una excusa barata per justificar que no l’atenguessin en català

Redacció 15/10/2021
Foto d'arxiu d'una urna i una mà que comprova el DNI per poder votar

La discriminació lingüística cap al català no cessa en cap àmbit. La Plataforma per la Llengua ha alertat d’un nou cas de catalanofòbia denunciat per un veí de Camprodon, que explica que el passat mes de setembre no se li va garantir l’atenció en català a la comissaria del municipi, i només va poder renovar el DNI en castellà.

La resposta no podia ser una altra que una excusa barata: Si es vol ser atès en català s’ha de sol·licitar explícitament abans de la cita, i no al moment de la renovació. L’afectat es va posar en contacte amb la Plataforma per la Llengua, que el va assessorar i que considera que la resposta que van donar la policia nacional “no respecta els drets lingüístics dels catalanoparlants”. Argumenten que si bé és cert que l’article de l’estatut que obliga els treballadors públics a garantir l’atenció al ciutadà “en la llengua que ho sol·liciti”, enlloc s’estableix que s’hagi de presentar obligatòriament una sol·licitud. Tot queda, de nou, en una excusa per justificar la manca de catalanoparlants del cos de policia espanyola, i la manca de voluntat d’aquests per voler aprendre la llengua de Catalunya.