Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Nou escàndol a la policia espanyola: detingut un agent acusat d’abusar d’una menor

El presumpte agressor és guàrdia civil, com el Antonio Manuel Guerrero, un dels condemnats de la Manada

Redacció 06/08/2019
Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Civil/ EP

Nou escàndol als cossos i forces policials de l’Estat. Si fa uns dies us explicàvem la xifra d’agents de policia espanyola que estan actualment empresonats, avui us expliquem un nou cas d’escàndol.

Un guàrdia civil destinat a la Puebla de Sanabria (Zamora) ha estat detingut per suposats abusos sexuals sobre una menor. Fonts oficials de la Guàrdia Civil han confirmat a El Español que un dels seus agents va ser detingut la setmana passada després de ser denunciat per suposats abusos sexuals sobre una menor d’edat, sense explicar-ne més detalls.

El detingut va declarar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de la població citada i posteriorment es va ordenar el seu ingrés provisional a la presó després de valorar la declaració de la menor d’edat que figura a la denúncia.

Amb el procés penal a banda, el guàrdia civil s’exposa a la possibilitat que se li obri un expedient disciplinari dins de l’Institut Armat i al cessament en funcions i sou. Tot plegat, però, no s’aplicaria fins a la sentència ferma, tal com va passar amb Antonio Manuel Guerrero, el Guàrdia Civil membre de la Manada condemnat.