Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Nou embolic a TV3: denuncien el fitxatge d’un exdirectiu per una empresa privada

|

- Publicitat -

El Consell Professional d’Informatius de TV3 i el Comitè d’Empresa de TVC creuen que hi pot haver un incompliment de les normes d’incompatibilitat de càrrecs en el fitxatge de l’exdirector corporatiu de Comercial i Màrqueting de la cadena, Martí Patxot, per una empresa privada de publicitat. A través d’un comunicat, els dos organismes demanen explicacions sobre la qüestió. Al mateix text també denuncien la “pressió política” als mitjans públics, “d’amiguisme empresarial” i de “dubtosa utilització de diners públics” que ha posat de manifest una de les converses filtrades en el marc de l’operació ‘Voloh’, en aquest cas entre l’exdirigent de CDC David Madí i el soci de Mediapro Tatxo Benet.

Publicitat

En aquesta conversa Benet demana a Madí que es pressioni el director de TV3 perquè compri una sèrie documental de vuit capítols de Mediapro “a uns preus exorbitants, molt lluny de les tarifes estàndard”.

Segons els dos organismes, l’import que la productora demanava voltava els 800.000 euros, 100.000 per hora de documental. És un preu “aproximadament 20 vegades superior” al que TV3 paga pels drets d’antena d’un documental.

A la conversa, segons indiquen el Consell Professional i el Comitè d’Empresa, Benet reconeix que la direcció de TV3 no val pagar l’import al·legant “que no té diners”, i els dos ens afegeixen que, finançament a banda, “el mateix director de TV3 reconeix que la mateixa normativa de TV3 ho prohibeix”.

Ara mateix, indiquen, la compra del documental està “paralitzada”, però animen a “estar atents” perquè “no se’n reactivi l’adquisició a preus fora de la norma”.
Text

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió