Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Nou cas de discriminació lingüística al centre de salut de Binissalem

|

- Publicitat -

L’escenari ha estat el mateix però amb diferents protaginistes. Fa unes va ser un metge del PAC de Binissalem el que va maltractar una noia que hi havia acudit amb una ferida a la mà a la qual va etzibar aquell típic: Háblame en cristiano”. Ara ha estat una infermera del mateix centre la que ha protagonitzat un nou acte de greu discriminació. Segons publica el ‘dBalears’ ahir dimarts al migdia un pacient va anar al Centre de Salut de Binissalem i la infermera que l’havia d’atendre es va negar a fer-ho i li va dir «así no. Si no me hablas en español no te atiendo». Aleshores, el pacient va partir del local i, segons va explicar, la infermera la va seguir i li va dir, davant alguns testimonis, que és un «mallorquín cerrado de mente» reblant l’eixabuc amb un «La madre que te parió!».

Publicitat

L’home ha explicat a dBalears que es va limitar a contestar a la infermera que és una maleducada i també ha explicat que «ha demostrat poca professionalitat, perquè ha estat una estona per atendre missatges d’àudio abans de demanar-me què volia». dBalears ha contrastat els fets. El pacient afectat ha presentat la pertinent reclamació davant la Conselleria de Salut i ho farà també davant la Bústia dels Drets de l’OCB i de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

Et pot interessar  Rovira encarrega als diputats d'ERC al Congrés i al Senat que utilitzin només el català "sense excepcions"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió