Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Només 67 dels 5.000 alumnes examinats a la UAB han triat fer la selectivitat en castellà

El rector de la Universitat Autònoma diu que la xifra és molt similar a anys anteriors

Agències 08/06/2021
Pla general d'una aula buida a la facultat de Ciències Polítiques de la UAB, el 12 de maig de 2021.

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, assegura que s’ha ofert als examinats de les proves de selectivitat fer les proves en castellà i que només 67 dels més de 5.000 alumnes s’han decantat per aquesta opció. El plantejament es va adoptar després que dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligués el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès. Segons Lafuente, l’anunci va fer que els procediments administratius s’allarguessin fins ben entrada la nit de dilluns, amb els presidents dels tribunals del centre universitari reunits de manera telemàtica per adaptar els nous criteris a poques hores de l’inici de les proves.

Lafuente ha detallat que les proves de la selectivitat d’enguany han arrencat sense cap incidència remarcable, i amb l’adopció de les mesures que va decretar dilluns mateix el TSJC, a poc menys de 24 hores per l’inici dels exàmens. L’anunci va fer que els presidents dels tribunals examinadors de la UAB i la Comissió Coordinadora de les Proves d’Accés a les Universitats treballessin intensament per ajustar el procediment.

“Vaig rebre una trucada de la Direcció General d’Universitats per abordar la situació amb tan poc temps, i ahir eren les 22.30 h i els presidents de tribunals i el coordinador nostre estaven reunits de manera telemàtica”, assenyala Lafuente. Afegeix que tot i el canvi, aquest dimarts tot estava preparat.

“Hem preguntat a tothom per complir amb el que se’ns demanava, i tothom ha pogut triar l’idioma per fer els exàmens”, afegeix. El balanç, però, ha estat molt baix, amb 67 dels més de 5.000 examinats que han demanat utilitzar la llengua castellana. Això suposa un 1%, una xifra similar a altres anys, segons el rector.

Amb tot, Lafuente valora positivament l’arrencada de les jornades d’exàmens.