Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Mostres de condol i un minut de silenci a Vilanova i la Geltrú per acomiadar el bomber mort en un incendi

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, i personalitats catalanes també han tingut un record pel bomber a la xarxa

Àlex Huguet
Àlex Huguet 18/06/2021
Imatge de companys de la víctima finalitzat el minut de silenci el 18 de juny de 2021. (Horitzontal)

Companys, familiars i amics s’han aplegat aquest migdia a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per acomiadar el bomber mort ahir dijous quan participava en les tasques d’extinció d’uns vehicles que cremaven en un taller de la capital del Garraf. L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha dit que tota mort és “dolorosa”, però especialment la d’una persona jove que va perdre la vida treballant en benefici dels altres i tot just en la seva segona guàrdia al parc de bombers de Vilanova, on s’havia incorporat aquest mes de juny. De la seva banda, els seus companys, que han fet sonar la sirena d’un camió al final de l’acte, han qualificat la mort del jove bomber de “dura i inesperada”. L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial.

A aquestes mostres de condol s’hi han afegit centenars de missatges a les xarxes socials per part de personalitats polítiques del país, com el president Aragonès, el president exiliat Carles Puigdemont o la presidenta del Parlament Laura Borràs, que també han desitjat la recuperació de la resta de bombers ferits, i han tingut un record per Emma Roca, la bombera que va ser pionera de l’esport de muntanya, i que també ha mort aquest divendres a causa d’una malaltia.