Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Mossos Guilleries sobre l’operació Volkhov: “una nova proposta del govern del PSOE-Podemos”

|

- Publicitat -

El col·lectiu de Mossis independentistes Guilleries ha emès un nou comunicat després de l’operació Volkhov d’ahir de la policia espanyola i la justícia estatal contra l’independentisme.

Mossos Guilleries consideren que “estem davant d’una altra causa contra l’independentisme, fent ús del dret penal de l’enemic” i amb ironia recorden que els responsables són al Ministeri de l’interior: “una nova proposta del govern del PSOE-Podemos d’un punt per a l’ordre del dia de la ‘Taula de Diàleg’ amb l’objectiu de ‘rebaixar la tensió i trobar una solució política al conflicte”.

Publicitat

A més recorden que aquest nou espectacle policial s’ha desenvolupat “el mateix dia que hem sabut que la Fiscalia espanyola no presentaria recurs contra la sentència absolutòria del Major i la resta d’acusats”.

Així doncs, consideren que la sentència ferma absolutòria ha significat “tota una desautorització de les falses acusacions del tinent coronel de la GC que va testificar en fals en el judici del Suprem sense haver estat investigat per la Fiscalia, Daniel Baena, i del voluntari colpista, coronel Pérez de los Cobos”.

Consideren que, malgrat tot, “la GC ha emprès una investigació amb unes acusacions delirants i amb una naturalesa aparentment prospectiva, a la recerca d’indicis futurs, proscrita en el sistema penal espanyol i en qualsevol règim que es consideri democràtic”.

Tot i això Mossos Guilleries afirmen que “estem acostumats a observar com la nova Brigada Político Social del règim del 78 s’inventa relats falsos -que són entusiàsticament acollits per la fiscalia afinadora i donats per bons en moltes ocasions pels tribunals- amb l’únic objectiu de causar mal als que no pensen com ells”.

Et pot interessar  Rebutgen ajornar un judici contra manifestants per la sentència de l'1-O a l'espera de l'amnistia

Per acabar, els mossos independentistes consideren que “tots aquests actes protagonitzats per la GC són de manifesta hostilitat contra la ciutadania de Catalunya -amb general afectació sobre els seus drets fonamentals, que el CME tenim el deure de protegir- i les seves institucions nacionals, entre elles el nostre Cos”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut