Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Mario Vargas Llosa celebra el genocidi de la colonització espanyola a Amèrica Llatina

"Gràcies a l'arribada dels espanyols, Amèrica Llatina va passar a formar part de la cultura occidental i a ser hereva de Grècia, Roma, el Renaixement i el Siglo de Oro"

|

- Publicitat -

Una de les cares conegudes de l’unionisme més radical i anticatalà, el peruà Mario Vargas Llosa, que sovint s’ha deixat veure a les manifestacions nacionalistes espanyoles de la mà de la ultradreta a Barcelona (juntament amb PP, Cs i PSOE), ha tornat a dir-la de l’alçada d’un campanar.

Publicitat

El seu últim article “Hispanidad ¿mala palabra?” és una oda a la colonització espanyola que no va ser una altra cosa que un genocidi a gran escala, violacions, tortures, robatoris, enganys i explotació de les riqueses del continent americà.

Malgrat això, el patriotisme espanyol que li desperta ‘la madre patria’ a Vargas Llosa el porten a escriure barbaritats d’aquesta índole: “Quisiera reivindicar esa hermosa palabra que, para mí, más bien se asocia a las buenas cosas que le han ocurrido a América Latina, un continente que, gracias a la llegada de los españoles, pasó a formar parte de la cultura occidental, es decir, a ser heredera de Grecia, Roma, el Renacimiento, el Siglo de Oro y, en resumidas cuentas, de sus mejores tradiciones: los derechos humanos y la cultura de la libertad”.

A més, diu que l’actual situació precària i en vies d’extinció dels indígenes Inques, Maies i Asteques és culpa dels governs després de les independències.

També dona gràcies als espanyols perquè “Gracias a la Hispanidad varios cientos de millones de latinoamericanos podemos entendernos porque nuestro idioma es el español”. A més, s’ho fa venir bé per a assegurar que ‘Hispanidad” és “la transición pacífica que asombró al mundo por la sensatez que mostraron los dirigentes políticos de todos los partidos y tendencias y la Constitución más admirable de la historia de España que ha garantizado las instituciones democráticas y el extraordinario progreso que ha vivido el país en estos cuarenta años de libertad”.

Et pot interessar  Enrabiada de l'unionisme pel paper de Puigdemont en la negociació de la investidura 
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió