Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

#MarcaEspanya: L’AVE es passa de frenada

L’empresa espanyola, a més, ha cancel·lat més de 700 viatges per aquest 31 de juliol

Redacció 29/07/2019
Tren d'AVE de Renfe

Renfe torna a ser una xacra per la Marca Espanya. L’empresa ferroviària ha cancel·lat la circulació de 707 trens aquest dimecres, 31 de juliol, davant les aturades parcials que CGT ha convocat a la companyia ferroviària per a aquesta jornada, que coincideix amb un dels dies clau de mobilitat de viatgers per l’inici de les vacances d’agost.

Del total de trens cancel·lats per a aquest dimecres, 230 són d’AVE i Llarga Distància, i els 477 restants, de Mitja Distància (regionals), segons es desprèn de la resolució de serveis mínims que el Ministeri de Foment ha fixat davant la convocatòria.

Marxa enrere per saltar-se una estació

Un AVE que feia el trajecte Madrid – Sevilla va haver de fer marxa enrere en saltar-se una parada, concretament l’estació de Còrdova i, en adonar-se’n, el conductor va haver de retrocedir.

Segons han denunciat diversos dels viatgers, es van viure moments d’incertesa i neguit amb batzegades constants i la marxa enrere fins a trobar de nou el desviament cap a Antequera-Màlaga. Renfe ha confirmat la incidència tot i que n’ha culpat com a responsable ADIF, empresa pública d’infraestructura ferroviària.