Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

#MarcaEspaña La Moncloa cau a trossos

L’edifici del Palau de la Moncloa té problemes greus de manteniment

Redacció 30/12/2019
Imatge de l'exterior del Palau de la Moncloa / Flickr

Encara que per fora sembli un edifici gran i vistós, el Palau de la Moncloa té els seus propis problemes. És un edifici força antic que per dins presenta problemes de manteniment greus i que s’hauria de reformar de dalt a baix. Cap dels últims presidents del Gobierno s’ha atrevit a fer-hi obres per por del que diria la premsa i la competència política.

Concretament, el sistema elèctric de La Moncloa està decrèpit, segons fonts anònimes que trepitgen la infraestructura sovint, i que els interruptors són antics i molts dels endolls de les habitacions necessiten adaptadors perquè encara tenen el model britànic. A més, l’aigua de les aixetes surt amb molt poca pressió.

Però això no és el més greu. La calefacció és el pitjor de tot, degut, un cop més, a l’antiguitat d’aquesta. Encendre-la suposa un infern per aquells que estiguin dins el palau, ja que la calor que desprèn és molt forta. Físicament també necessita una reforma urgent: la fusta de les finestres està molt vella, el terra fa soroll quan s’hi camina. Segons un treballador anònim, tothom s’assabenta de quan Pedro Sánchez s’aixeca del llit, perquè senten el soroll que fa.