Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

L’OCU assegura que no hi ha cap senyal de coronavirus en envasos de supermercat

L’estudi s’ha fet analitzant els envasos de productes molt sol·licitats durant el confinament

Redacció
Redacció 15/05/2020
Una voluntària de la Creu Roja fent compres en un supermercat de Palamós durant l'estat d'alarma per la covid-19. Imatge cedida l'11 de maig del 2020 (Horitzontal)

Una de les pors més grans durant la crisi del coronavirus és amb relació als productes de supermercat que comprem. Estan infectats? Els experts recomanen portar guants per tocar els productes que agafem, però ara, un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris ha confirmat que, si se segueixen correctament les recomanacions higièniques, és molt difícil que ens puguem encomanar.

L’estudi ha consistit a fer analitzar 66 productes comuns de diferents supermercats de quatre ciutats diferents (Barcelona, Madrid, Vitòria i la Corunya). Els productes eren aliments molt sol·licitats durant el confinament, com ara rajoles de xocolata, barres de pa, iogurts o llaunes de cervesa. Un cop fetes les proves de PCR, agafant mostres de la superfície dels seus envasos, un laboratori ha confirmat que “no hi ha ni rastre de coronavirus en cap dels productes”.

Relacionats