Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

L’homofòbia no s’atura als Països Catalans: Apallissen dos joves gais a València i la policia treu ferro a l’assumpte

El jove denunciant assegura que la policia nacional li va dir recomanar no posar denúncia perquè “perdria tota la tarda”

Redacció 07/07/2021

Un nou cas greu d’homofòbia ha passat aquest cap de setmana als Països Catalans. Dos joves de 21 anys, passejaven per València quan una desena d’agressors van intentar atracar-los, i finalment els van atonyinar a crits de “maricón” i insults homofòbics, enduent-se una ronyonera i un mòbil.

La policia es va presentar als llocs dels fets, però no li van proposar posar una denúncia a les víctimes, sinó que els hi van dir que els acompanyessin per intentar trobar els agressors. Per acabar-ho d’adobar, la policia nacional espanyola es va mostrar pràcticament còmplice dels fets, quan van blanquejar, un cop més, un cap flagrant de violència contra el col·lectiu LGTBI, recomanant a les víctimes que no posessin la denúncia, ja que “estaven pendents d’altres casos masclistes, i perdrien tota la tarda”. Segons informa el diari El Plural, un dels joves agredits està sent emparat per les Oficines Orienta de la Generalitat valenciana, que assessoren psicològicament a qui hagi patit casos similars d’agressions.