Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

L’exèrcit espanyol segueix les recomanacions d’Oriol Mitjà

|

- Publicitat -

Una vegada més, Catalunya tira del carro i tota Espanya va a remolc. Malgrat no es reconegui públicament i sempre, d’entrada, les proposes fetes dels del Principat són rebutjades, per la porta del darrere el Gobierno espanyol fa cas i segueix al peu de la lletra les recomanacions i estratègies catalanes.

Publicitat

Que això és així és una evidència coneguda, no descobrim la sopa d’all, però avui us aportem una nova prova extrema de com la feina feta des de Catalunya i la seva estratègia per a combatre la pandèmia és la que s’acaba implementant a l’Estat.

L’assaig clínic per identificar un tractament contra la Covid-19 liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà que estudia si el fàrmac “hidroxicloroquina” pot ajudar a reduir els contagis de coronavirus a partir d’un cas positiu sembla que ha convençut a l’executiu de Pedro Sánchez.

Primer es va preveure que els resultats sobre una primera mostra de 600 participants permetrien una validació inicial de la hipòtesi, però els investigadors han preferit augmentar la mostra a 3.000 abans de fer públiques les conclusions, “donada la voluntat d’aportar claredat a un escenari d’elevada complexitat”. El doctor Mijtà ha arribat a assegurar que en casos lleus “la hidroxicloroquina funciona”.

Tal com ha pogut saber La República, el ministeri de defensa ha comprat en dues partides més de 4 tones d’hidroxicloroquina. Les dues comandes apareixen publicades al BOE amb data de 08 de maig i 09 de maig, amb un valor de 338.000€ la primera i 430.650€ la segona.

Segons detalla la publicació, es tracta d’una “Adquisición de hidroxicloroquina sulfato para el Centro Militar de Farmacia de la Defensa COVID 19” que s’entregarà a la “GLORIETA DEL EJÉRCITO Nº1. Madrid”. Les dues compres s’han fet a l’empresa d’Alcobendas MAPBIOPHARMA, S.L.

Et pot interessar  Una despesa militar extra de 9.000 milions d'euros, l'últim capritx del govern "més progressista de la història"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió