Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

L’exèrcit espanyol segueix les recomanacions d’Oriol Mitjà

El ministeri de Defensa es gasta prop de 770.000 euros en hidroxicloroquina, el fàrmac que s’està estudiant a Catalunya

Gerard Sesé
Gerard Sesé 19/05/2020
Imatge d'un acte de l'exèrcit espanyol / ACN

Una vegada més, Catalunya tira del carro i tota Espanya va a remolc. Malgrat no es reconegui públicament i sempre, d’entrada, les proposes fetes dels del Principat són rebutjades, per la porta del darrere el Gobierno espanyol fa cas i segueix al peu de la lletra les recomanacions i estratègies catalanes.

Que això és així és una evidència coneguda, no descobrim la sopa d’all, però avui us aportem una nova prova extrema de com la feina feta des de Catalunya i la seva estratègia per a combatre la pandèmia és la que s’acaba implementant a l’Estat.

L’assaig clínic per identificar un tractament contra la Covid-19 liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà que estudia si el fàrmac “hidroxicloroquina” pot ajudar a reduir els contagis de coronavirus a partir d’un cas positiu sembla que ha convençut a l’executiu de Pedro Sánchez.

Primer es va preveure que els resultats sobre una primera mostra de 600 participants permetrien una validació inicial de la hipòtesi, però els investigadors han preferit augmentar la mostra a 3.000 abans de fer públiques les conclusions, “donada la voluntat d’aportar claredat a un escenari d’elevada complexitat”. El doctor Mijtà ha arribat a assegurar que en casos lleus “la hidroxicloroquina funciona”.

Tal com ha pogut saber La República, el ministeri de defensa ha comprat en dues partides més de 4 tones d’hidroxicloroquina. Les dues comandes apareixen publicades al BOE amb data de 08 de maig i 09 de maig, amb un valor de 338.000€ la primera i 430.650€ la segona.

Segons detalla la publicació, es tracta d’una “Adquisición de hidroxicloroquina sulfato para el Centro Militar de Farmacia de la Defensa COVID 19” que s’entregarà a la “GLORIETA DEL EJÉRCITO Nº1. Madrid”. Les dues compres s’han fet a l’empresa d’Alcobendas MAPBIOPHARMA, S.L.