Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

L’exèrcit espanyol emet un vídeo per Nadal on explica que soldats espanyols van assistir el naixement de Jesucrist

La prepotència de les forces armades no té límit: la felicitació d’aquest any suggereix que soldats espanyols van assistir el part

Frederic Sabartés 21/12/2019
Captura de pantalla del vídeo de l'exèrcit espanyol

Quins temps aquells en què felicitar el Nadal era una simple targeta! Ara cal fer vídeos i això no està a l’abast de tothom. Vídeos ben fets, volem dir, amb un guió interessant, un missatge clar, una música embolcalladora i uns bons actors.

L’exèrcit espanyol ha confeccionat l’adjunta vídeo-felicitació en què unes sanitàries militars ajuden en un part. No s’explicita al cent per cent però tot l’entorn, attrezzo, figurants, escenografia, ens porten a evocar el naixement de Jesús de Natzaret.

Superada la perplexitat en veure’l, el vídeo no és tant una felicitació per als receptors sinó una auto lloança de l’emissor. Ens ve a dir que si ara hagués de néixer Jesús, l’exèrcit espanyol pel món en missió humanitària se n’ocuparia.

Disculpeu la vehemència en la valoració, però el vídeo és narcisista, situa l’exèrcit com a intermediari entre el cel i la terra, és fosc, està mal actuat, la música és un seguit dels més tronats tòpics i, el que dèiem, aprofita el Nadal per a fer-se propaganda.