Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

L’Església destina cinc vegades més diners a Trece TV que a Càritas

La cadena ultraconservadora va rebre 28,5 milions d’euros durant el 2018

Redacció 18/02/2020
El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez Pérez

La cadena de televisió Trece TV només segueix oferint continguts perquè la Conferència Episcopal hi segueix destinant bona part dels seus fons.

Segons El Plural, la cadena disposava d’una línia de crèdit participatiu del seu accionista majoritari amb un límit de 30 milions d’euros i venciment l’u d’abril de 2022. Les pèrdues que acumulava el canal van ser cobertes íntegrament pel crèdit participatiu de la Conferència Episcopal, i per tant els bisbes s’han convertit en creditors i amos de la companyia, de la que tenen el 78% del seu capital.

Les pèrdues de la televisió acumulen 91,4 milions d’euros des del 2010, l’any en què es va fundar, i la seva audiència és ridículament baixa: si arriba a un 2% de share és gràcies a la recuperació de pel·lícules espanyoles.

El més escandalós de tot és que associacions solidàries com Càritas, només reben 6 milions de subvencions per part de la Conferència Episcopal, és a dir, un 2,33% del total que l’Església va recaptar amb la casella de la Declaració de la renda, una Església espanyola corrupta i que només mira pels seus interessos econòmics, i que segueix aguantant en un país cada cop més ateu.