Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’empresa de cervesa Damm pateix un ciberatac que en paralitza la producció

El director de comunicació de la cervesera va assegurar que, de moment, el subministrament està garantit

Agències 12/11/2021

Problemes per la cervesa catalana més popular del país. L’empresa Damm, que compta amb 23 marques de cervesa i quatre d’aigua, ha patit un ciberatac que n’ha paralitzat totes les seves línies de producció.

Una incidència informàtica detectada dimecres al matí va obligar a paralitzar la producció de la planta de Damm, segons va avançar la periodista Anna Punsí a Twitter i han confirmat fonts de l’empresa a l’ACN. Actualment, els tècnics de la companyia estan treballant per reestablir tot el sistema i analitzar l’abast de l’afectació. L’objectiu és reprendre l’operativa diària “el més aviat possible”. Fonts de Damm expliquen, però, que la incidència no afecta per ara la cadena de distribució d’alimentació i sector HORECA, que s’està “servint amb normalitat”.

Per la seva banda, el director de comunicació de la cervesera Damm, Fede Segarra, va afirmar aquest dijous que l’empresa treballa per recuperar la producció. En declaracions a TV3 Segarra ha volgut donar un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que, malgrat l’aturada -que ha evitat qualificar d’atac, per bé que ha admès que aquestes situacions estan “a l’ordre del dia” de la ciberseguretat de les empreses-, el subministrament està garantit. Sobre l’origen o els detalls del possible atac, ha obviat donar-ne cap, atès que, segons ha dit, de moment s’està analitzant completament el sistema per comprendre’n exactament l’abast.