Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’emotiu tuit de Javier Martínez al seu fill el dia que ha declarat a l’Audiència Nacional

El pare de Rubí va perdre el seu fill a la Rambla el 17-A i segueix molt actiu per esclarir què va passar aquell fatídic dia

Gerard Sesé 13/11/2020
Javier Martínez aplaudeix la feina dels agents policials en una foto d'arxiu.

Javier Martínez, el pare del nen de tres anys mort el 17 d’agost del 2017 en l’atropellament massiu, ha explicat al judici de l’Audiència Nacional que no oblidarà mai “el silenci de la Rambla”. Ha acabat dient que vol que la mort del seu fill “serveixi per a alguna cosa bona, no per començar una guerra”. Ha afegit que per això va abraçar un imam i va demanar que no s’ataqui a la comunitat musulmana. “No ataqueu qui no té la culpa”, ha reblat.

En Javier i els seus advocats, entre els quals hi ha Jaume Alonso-Cuevillas volen que s’investigui a fons sobre els orígens de l’atemptat i, sobretot, l’obscura figura de l’Imam de Ripoll, que era confident del CNI.

Després de reviure un altre cop aquells moments a la sala de l’AN, ha explicat que s’ha hagut de quedar a Madrid a passar la nit.

Poc després de declarar, en Javier penjava a les xarxes un missatge sense text, només amb emoticones de cors, petons i àngels, i hi afegia una foto del seu fill somrient.