Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

L’Eglésia espanyola nomena responsable de la Comisión antipederastia a un bisbe que hauria ocultat un cas a una altra parròquia

Nova polèmica a la Conferència Episcopal Espanyola

|

- Publicitat -

Nova polèmica a l’església espanyola que ha nomenat Juan Antonio Menéndez, bisbe d’Astorga, a la Comisión de Antipederastia. Però resulta que aquest clergue ha estat durament criticat per les víctimes d’un cas, justament, de pederàstia a La Bañeza, per no haver expulsat el sacerdot José Manuel Ramos Gordon. Alguns van arribar afirmar que ell n’era “el gran ocultador” i que la decisió ha estat “decebedora” segons reprodueix eldiario.es.

Ara, Menéndez coordinarà el treball d’una desena d’experts per seleccionar els futurs sacerdots, respondre a les víctimes i oferir “assistència i suport pastoral”, tot i que eviten comprometre’s a denunciar, sempre, davant la justícia civil.

Publicitat

Per si no fos poc, a la comissió, que prepararà les propostes de la Conferència Episcopal Espanyola per a la reunió de bisbes amb el Papa, també s’inclou Silverio Nieto. Ell és responsable del Servei Jurídic Civil de la CEE i acusat d’enganyar per les víctimes del ‘cas Gaztelueta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut