Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

L’Eglésia espanyola nomena responsable de la Comisión antipederastia a un bisbe que hauria ocultat un cas a una altra parròquia

Nova polèmica a l’església espanyola que ha nomenat Juan Antonio Menéndez, bisbe d’Astorga, a la Comisión de Antipederastia. Però resulta que aquest clergue ha estat durament criticat per les víctimes […]

Redacció 16/10/2018

Nova polèmica a l’església espanyola que ha nomenat Juan Antonio Menéndez, bisbe d’Astorga, a la Comisión de Antipederastia. Però resulta que aquest clergue ha estat durament criticat per les víctimes d’un cas, justament, de pederàstia a La Bañeza, per no haver expulsat el sacerdot José Manuel Ramos Gordon. Alguns van arribar afirmar que ell n’era “el gran ocultador” i que la decisió ha estat “decebedora” segons reprodueix eldiario.es.

Ara, Menéndez coordinarà el treball d’una desena d’experts per seleccionar els futurs sacerdots, respondre a les víctimes i oferir “assistència i suport pastoral”, tot i que eviten comprometre’s a denunciar, sempre, davant la justícia civil.

Per si no fos poc, a la comissió, que prepararà les propostes de la Conferència Episcopal Espanyola per a la reunió de bisbes amb el Papa, també s’inclou Silverio Nieto. Ell és responsable del Servei Jurídic Civil de la CEE i acusat d’enganyar per les víctimes del ‘cas Gaztelueta.