Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’Audiència de Barcelona revoca la reobertura del cas Helena Jubany

Considera inútil que els jutjats de Sabadell continuïn practicant diligències perquè els indicis que s’aporten “ja es van investigar” i “són insuficients”

Agències 02/03/2021
El germà d'Helena Jubany, Joan Jubany, i l'advocat de la família, Benet Salellas, davant els Jutjats de Sabadell, el 23 de novembre de 2020.

L’Audiència de Barcelona ha revocat la resolució dels Jutjats de Sabadell del passat mes de juliol que ordenava la reobertura del cas d’assassinat d’Helena Jubany. La sala assegura que les noves proves aportades per la família per intentar inculpar al principal sospitós, Santiago Laiglesia, tenen “escassa fiabilitat”. El fet que Laiglesia residís o no al pis de la seva parella, Montse Careta, al bloc de pisos on van assassinar Jubany, o que Careta consumís el mateix medicament amb què va ser enverinada la víctima, diu l’Audiència, són indicis que ja van ser investigats i que són “insuficients” per assenyalar culpables. Per tot, l’Audiència considera “inútil” que els Jutjats de Sabadell continuïn practicant diligències sobre el cas.