Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

L’Associació de Fiscals critica el nomenament de Delgado i ho veu un intent de “sotmetre” la fiscalia al govern

La Unió Progressista de Fiscals confia en la “independència” de l’exministra i celebra la tria de Pedro Sánchez

Avatar
Agències 13/01/2020
Primer pla de la ministra de Justícia, Dolores Delgado el 2 de novembre del 2019. Horitzontal.

La presidenta de l’Associació de Fiscals, Cristina Dexeus, ha criticat el nomenament de l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a nova fiscal general de l’Estat. “Es una forma molt evident i molt plàstica de voler indicar que a la fiscalia la volen sotmesa al govern”, ha dit la presidenta de l’associació majoritària al sector aquest dilluns en declaracions a ‘Onda Cero’. Dexeus ha assegurat que no és “adequat” i ho ha considerat “increïble”. D’altra banda, la Unió Progressista de Fiscals, associació a la qual pertany Delgado, ha celebrat el nomenament i ha destacat el “respecte a la imparcialitat i legalitat” de la fiscalia que consideren que té l’exministra. “Confiem en la independència absoluta de la nova fiscal general de l’Estat i en l’autonomia de la fiscalia”, ha assegurat en un comunicat, en el qual també destaquen la trajectòria professional de Delgado.

(S’afegeixen més detalls de la postura de l’Associació de Fiscals sobre el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l’Estat)

La Unió Progressista de Fiscals considera que la “defensa de l’autonomia de la fiscalia com a ministra de Justícia” es va evidenciar “en la posició processal mantinguda pel ministeri públic en rellevants procediments penals”, entre d’altres.

Sorpresa, malestar i preocupació

L’Associació de Fiscals, en canvi, ha mostrat en un comunicat posterior “sorpresa” davant la notícia i, “des del respecte professional” ha subratllat el “malestar” i la “preocupació” per la “imatge de politització i manca d’independència i imparcialitat” que transmet col·locar al capdamunt de la carrera fiscal una exministra de Justícia.

Per això, l’entitat ha manifestat la voluntat “ferma” de vetllar per l’autonomia de tots els fiscals com a “única manera d’evitar” que la independència de la institució “s’esberli” i perquè “res ni ningú enterboleixi el servei”.

Relacionats