Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

L’ANC condemna la “desproporcionada, violenta i pèssima” actuació dels mossos durant la manifestació antimonàrquica 

L'Assemblea denuncia la "violència injustificada" cap als manifestants i assegura que alguns agents de l'ARRO no duien visibles els números d'identificació

|

- Publicitat -

La territorial de Girona de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha condemnat la “desproporcionada, violenta i pèssima” actuació dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació en contra de la monarquia espanyola. La protesta va acabar amb la detenció del portaveu de la coordinadora antimonàrquica, Quim Tell, acusat d’atemptat contra l’autoritat.

Publicitat

En un comunicat, des de l’ANC exposen que els manifestants només volien col·locar una pancarta de rebuig a l’edifici que acull la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) per evidenciar “que la monarquia borbònica és non grata” a la ciutat. Però els agents ARRO van carregar per impedir-ho a cops de porra.

En aquesta línia, l’Assemblea denuncia que un “nombre nombrós de Mossos” utilitzessin “violència injustificada” cap als manifestants i que alguns agents de l’ARRO no duien visibles els números d’identificació, com marca el protocol.

Per acabar-ho d’adobar, l’ANC apunta que els manifestants que hi havia a primera línia va sentir “perplexos” com els agents demanaven als comandaments “poder utilitzar la violència de les porres per dispersar els manifestants”. “El que ja no ens sorprèn, perquè cada dia és més habitual, és l’ús de la llengua castellana per part de força agents de la ‘nostra’ policia nacional”, afegeixen.

Una policia autonòmica al servei de la monarquia

Pel que fa a la detenció de Quim Tell, l’entitat detalla que “una vegada reduït a terra va rebre cop de genoll a l’esquena per part d’un mosso i pressió sostinguda de genoll al coll per part d’un altre”. Al cap d’unes hores va ser alliberat.

Per tot plegat, l’Assemblea qüestiona on ha quedat la idea de tenir “una policia cívica i moderna” que pivoti al voltant de “dialogar i mediar davant d’un conflicte”. “La policia autonòmica ja fa la feina a favor d’una monarquia imposada pel dictador Franco i suportada per aquest Estat que, en molts aspectes, se situa en un neofranquisme repugnant”, lamenta l’entitat.

Et pot interessar  Primera querella contra dos mossos per mentir contra periodistes en judicis per aldarulls a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió