Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

La UE eleva el to contra AstraZeneca pel retard en l’entrega de vacunes: “Volem saber a qui s’han distribuït”

|

- Publicitat -

La Unió Europea ha retret a AstraZeneca el retard en l’entrega de vacunes previstes i eleva el to contra la companyia britànica després d’una reunió fallida aquest dilluns. “Volem saber on s’han produït les dosis i a qui s’han distribuït”, ha avisat l’eurocomissiària de Salut, Stella Kyriakides. Brussel·les i els 27 continuaran les negociacions amb AstraZeneca aquesta nit per forçar una rectificació. “Les respostes no han estat satisfactòries per ara”, ha dit la xipriota. Arran d’aquesta demora, la CE exigirà a partir d’ara a les farmacèutiques que notifiquin amb antelació l’exportació de vacunes produïdes en territori europeu.

Si el regulador de la UE avala la vacuna d’AstraZeneca i Oxford, la Comissió Europea podria donar l’autorització comercial a finals d’aquesta setmana. Ara bé, a les portes d’obtenir aquest permís, AstraZeneca va comunicar fa pocs dies que retallarà considerablement les entregues previstes en el contracte de compra anticipada amb Brussel·les.

Publicitat

“El nou calendari no és acceptable”, ha criticat Kyriakides, que per ara no ha avançat cap acció legal per incompliment de contracte.

Arran d’aquesta situació, la Unió Europea ara busca més garanties que les farmacèutiques no endarreriran la distribució de vacunes al bloc per prioritzar altres països.

“Hem donat suport al desenvolupament de les vacunes amb 2.700 milions d’euros, volem claredat sobre les transaccions i les exportacions de les vacunes des de la UE”, ha defensat Kyriakides.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut