Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

La pressió de Plataforma per la Llengua fa reaccionar Disney+

L’ONG del català assegura que la multinacional nord-americana està “disposada a escoltar les nostres peticions”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 15/05/2020
Disney+

Plataforma per la Llengua ha aconseguit un primer pas, important, perquè la plataforma de continguts en streaming de Disney incorpori el català a la seva graella de productes, pel·lícules i sèries.

I és que ha respost en català a través de les xarxes socials i ha mostrat interès a les diverses peticions rebudes per part de milers de persones que estan reivindicant els drets lingüístics dels catalans. La companyia ha demanat a l’ONG del català que faci un pas més i que adreci la queixa al seu centre d’ajuda.

Més de 20.000 persones ja han enviat la petició a través del portal canvia.cat

El 24 de març arribava a l’Estat espanyol Disney+, la plataforma de vídeo per internet que inclou els continguts produïts per la mateixa companyia Disney i les respectives filials, com Pixar i Marvel. Com saps, amb aquesta nova plataforma els espectadors catalanoparlants tornem a veure els nostres drets lingüístics arraconats, atès que Disney ha optat per no incorporar a la plataforma digital la versió en català dels films de la companyia que ja existeixen en aquesta llengua, malgrat que no li suposaria cap cost afegit.

En aquest enllaç es pot signar la petició.