Dijous, 13 d'agost de 2020 - Edició 749
La República

La presència de Llarena a un acte privat a Madrid excita els juristes, magistrats i advocats espanyols

El portal digital espanyol d’informació jurídica Confilegal ha celebrat la segona edició dels seus premis. Una d’acte d’autobombo del sector i de suport entre companys de gremi. Enguany, però, l’entrega […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/11/2018
Pablo Llarena recollint un premi

El portal digital espanyol d’informació jurídica Confilegal ha celebrat la segona edició dels seus premis. Una d’acte d’autobombo del sector i de suport entre companys de gremi. Enguany, però, l’entrega ha tingut un protagonista clar, el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena, que és l’encarregat de la instrucció contra els polítics catalans.

Tal com explica la mateixa revista, el jutge ha estat tractat com una estrella, ja que, ara mateix, és una de les cares més visibles que representen l’unionisme estatal i, en conseqüència, és admirat, lloat i àdhuc tractat com un heroi.

A més, el premi que ha guanyat podria tractar-se d’un gag del Polònia de TV3: “el premi a la independència”. Els més de 300 magistrats, juristes i advocats que omplien el recinte han aclamat i aplaudit durant una bona estona Llarena tot just ha pujat a l’escenari.

Quan ha recollit el guardó, Llarena, amb l’ego ben amunt, ha començat quasi com ho faria el rei d’Espanya: “Agradezco ese aplauso, que me enorgullece y me llena de satisfacción”. El seu discurs ha estat un toc d’alerta a les ingerències de la política en el poder judicial.

Relacionats