Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

La monarquia espanyola, cada cop més esquitxada: Investiguen ara la infanta Elena per una societat “offshore”

La fiscalia suïssa segueix arraconant els cercles més pròxims a Juan Carlos I, que també van rebre diners de la seva fortuna oculta

Redacció 05/11/2021

La fiscalia suïssa segueix sent l’organisme que més ben agafada té la paella pel mànec pel que fa a destapar corrupteles del rei fugat i el seu entorn. En una nova revelació, qui entra ara en joc és la infanta Elena, a la qual s’investiga per un presumpte ús d’una de les societats “offshore” de l’emèrit a Panamà utilitzada per rebre diners de la seva fortuna oculta.

En concret, es tracta de Lactuava S.A., que hauria rebut fons a través de la ja mencionada en diverses ocasions en aquest sentit, fundació Zagatka. Diversos documents han revelat que una de les transferències d’aquesta fundació va ser per valor de més de 85.000 euros enviada a Lactuava durant la primera meitat del 2008. Casualment, una de les transferències es va produir no molt més tard que la infanta Elena se separés de Jaime de Marichalar, i una altra després que Elena de Borbón fos contractada per la Fundació Mapfre.

Amb tot, el nom de la filla del rei emèrit apareix com a beneficiària de la fundació Zagatka, així com de la mencionada “offshore” panamenya Lactuava.