Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

La mare d’un noi que va quedar tetraplègic per un robatori a Barcelona: “Colau va prometre ajudar-me, però no ho va fer”

Un article al blog de la periodista Leonor Pérez-Durand destaca “la inseguretat ciutadana de la ciutat de Barcelona”

Redacció
Redacció 15/07/2019
Dos agents de la Guàrdia Urbana patrullant per Barcelona

La periodista Leonor Pérez-Durand, al seu blog  ‘Te leo Leo‘, ha explicat la història d’un jove peruà resident a Barcelona, en Leo Higa,  que -el febrer del 2018- va ser atacat per cinc homes que pretenien robar-li a 120 metres de casa seva. Amb 37 anys, Higa és ara tetraplègic després que un d’ells el colpegés al cap amb una barra de ferro i estigués a punt de perdre la vida. Ha estat sotmès a més d’una vintena d’operacions i a una rehabilitació especialment complicada en la qual la seva mare, Elena Allende, ha gastat el patrimoni de la seva empresa, una agència de viatges.

“Des que en Leo va començar la seva rehabilitació, he gastat entre 6 mil i 8 mil euros al mes, estic totalment endeutada”, ha explicat a Leonor Pérez-Durand, a qui també ha assegurat que la policia està fent una feina nefasta per arrestar als agressors dels seus fills. En aquest sentit, l’article destaca “la inseguretat ciutadana de la ciutat de Barcelona, que està entre les més perilloses d’Espanya amb una mitjana de 21 delictes denunciats per hora, la majoria furts”.

Per tot això, Elena Allende explica que s’hauria entrevistat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per tal que l’ajudés a aconseguir una plaça subvencionada en un centre sanitari per a la cura del seu fill. “Tres setmanes després, en plena campanya electoral, Colau va venir a un esdeveniment al meu barri i vaig anar desesperada a reclamar-li perquè va prometre ajudar-me, però no ho va fer”, assegura. La mare d’en Leo també va acudir al Consolat peruà, però tampoc va rebre ajuda.

Relacionats