Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La justícia arxiva el cas del tuitaire investigat per les piulades contra la família de Canet de Mar que va exigir el 25% de castellà

El tuitaire ha anunciat que es reunirà amb el seu advocat per valorar les pròximes accions a emprendre, ja que "hi ha coses que no haurien de sortir gratis".

|

- Publicitat -

La causa contra un dels tuitaires investigats per la justícia arran d’unes piulades dirigides a la família de Canet de Mar que va demanar que l’escolarització fos un 25% en castellà ha estat arxivada, segons ha informat el mateix investigat, Jordi Serracant, a través de Twitter. Malgrat la bona notícia, la causa continua oberta encara per a tres persones més. 

Publicitat

El cas del Jordi es remunta al 2021, quan va fer una piulada sarcàstica per fer befa de Vox, el PP i Cs, després que aquests instiguessin una campanya de desinformació i d’odi contra l’educació catalana i el sistema d’immersió lingüística. En la piulada investigada, el Jordi ironitzava que per Sant Esteve faria “canelons de nen castellanoparlant”. 

La piulada, però, va arribar als sectors espanyolistes i d’extrema dreta, que ràpidament van engegar una altra campanya d’assetjament, aquesta vegada contra l’usuari, i van anar un pas més enllà denunciant el missatge davant la Fiscalia, al·legant delictes de lesions a la dignitat i contra la integritat moral.

Aquí va començar el periple judicial del Jordi, que també va ser víctima dels atacs d’entitats espanyolistes com l’Asociación Escuela Bilingüe. A l’hora d’acudir al jutjat, el Jordi va veure els seus drets lingüístics vulnerats i va haver de demanar un traductor per poder declarar en català al jutjat, ja que el magistrat no entenia la llengua catalana. L’investigat va al·legar que les piulades s’emparen en la llibertat d’expressió i en el debat lingüístic obert al país, i va denunciar que l’atestat dels Mossos d’Esquadra havia agafat els missatges del seu compte “completament descontextualitzats” per emetre “judicis de valor sense cap mena de fonament”.

Et pot interessar  Un candidat de la CUP denuncia una detenció il·legal dels Mossos per "contradir el discurs imposat de la falsa seguretat"

“M’he passat un any i cinc mesos amb aquesta brosta, des de desembre de 2021, quan les rates feixistes de V0X van muntar el seu APORÉL i vaig haver d’aguantar la porqueria de tot el seu exèrcit de trolls i frikis a les xarxes socials”,  exposa Serracant en un fil de Twitter, adjuntant alguns dels missatges i insults que va rebre durant aquesta campanya d’assetjament.

Ara el Jordi pot respirar tranquil, però malgrat el seu èxit, no s’oblida dels altres tres tuitaires represaliats per l’espanyolisme, així com de les desenes de persones que al llarg d’aquests anys han estat víctimes de la persecució judicial que instiga l’extrema dreta i el mateix Estat espanyol. Amb tot, el Jordi també ha anunciat que es reunirà amb el seu advocat per valorar les pròximes accions a emprendre, ja que “hi ha coses que no haurien de sortir gratis”. “No sé si me’n sortiré però ganes no en faltaran” ha conclòs a Twitter.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió