Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

La Junta de Andalusia publica un caspós vídeo nacionalista espanyol i se li cola una Estrelada

Confonen la senyera valenciana amb la usada per l’independentisme valencià

Redacció 26/04/2020

N’hi ha per llogar-hi cadires. El govern de la Junta de Andalucía, governada pel duo ultranacionalista i radical de PP i Ciudadanos, amb el suport parlamentari de Vox, ha volgut publicar un vídeo d’enaltiment de la nació única i indivisible espanyola i d’orgull patriòtic, de pa sucat amb oli, aprofitant la pandèmia pel nou coronavirus.

Les imatges, amb una música èpica (una de les més usades i gastades en el banc de cançons lliures de drets) s’hi veuen persones (espanyoles) amb alegria i joia que han superat la pandèmia.

En aquesta ostentació rància de nacionalisme espanyol, en un intent d’unir l’Estat mitjançant un discurs emocional tronat, amb el típic missatge de “juntos lo conseguiremos”, al vídeo hi enumeren les Comunitats Autònomes per a evidenciar que formen part d’un mateix tot: Espanya. L’error, però, és que quan parlen del País Valencià, en lloc de posar la senyera oficial valenciana hi han posat una Estrelada, el que seria una estelada valenciana, usada per l’independentisme valencià.

Tanta unitat d’Espanya per acabar desconeixent les seves realitats, un 10 a l’equip de comunicació de la Junta.