Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La Generalitat descobreix que la professora de Terrassa també va rebutjar dibuixos d’altres alumnes

Educació no veu maltractament ni motivació ideològica

Redacció 21/06/2019
Un grup d'unionistes a la porta de l'escola Font de l'Alba, amb simbologia espanyola, el 20 de juny de 2019 (horitzontal)

El Departament d’Educació constata que no s’ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic ni tampoc percep motivació ideològica en l’actuació d’una mestra de l’escola Font de l’Alba de Terrassa. La família l’acusa d’haver agredit la seva filla per dibuixar banderes espanyoles en un àlbum.

Un cop es va conèixer la denúncia de la mare de l’alumna, el conseller d’Educació va encarregar una investigació als Serveis Territorials del Vallès Occidental. El departament ha rebut ja l’informe de la inspecció d’educació del Vallès Occidental, el de la mestra, el de la direcció del centre, el d’urgències del Consorci Sanitari de Terrassa, la denúncia efectuada als Mossos d’Esquadra i una instància del pare presentada a l’oficina gestora de Terrassa de la conselleria.

No hi ha proves

Amb aquesta documentació, el Govern conclou que no hi ha proves de maltractament ni tampoc veu una voluntat ideològica al darrere de la mestra, ja que també va rebutjar els símbols i els dibuixos d’altres alumnes en considerar que no s’ajustaven als criteris donats al grup.

La pressió ultra unionista pot amb Educació

Educació sí que creu que hi ha fets que podrien constituir una “falta lleu”, com ara esquinçar en públic el treball de la nena o deixar-la sola al passadís. Per aquest motiu, obrirà un expedient disciplinari a la professora. Ja va establir com a mesura cautelar que la tutora sempre havia d’estar acompanyada per una docent quan dirigís una activitat d’ensenyament o aprenentatge a l’aula.

La ultradreta ho aprofita

Un grup poc nombrós d’unionistes s’ha concentrat aquest passat dijous al vespre davant l’escola Font de l’Alba de Terrassa i ha omplert la porta d’accés a l’escola de cartells reivindicatius i banderes espanyoles (tal com es veu a la fotografia). Ciudadanos també va ficar-hi cullerada maximitzant a l’extrem el cas per augmentar la crispació de la qual s’alimenta.