Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

La FECAC es reafirma en la seva catalanofòbia: premia Josep Borrell “per la seva trajectòria”

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha atorgat el seu premi sociopolític del Dia d’Andalusia al ministre Josep Borrell “per la seva trajectòria en diverses carteres ministerials, com […]

Redacció
Redacció 02/03/2019
Salinero amb Iceta i Collboni

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha atorgat el seu premi sociopolític del Dia d’Andalusia al ministre Josep Borrell “per la seva trajectòria en diverses carteres ministerials, com a diputat al Congreso i com a expresident del Parlament Europeu”.

A més ha premiat, en la categoria de mitjans de comunicació, el periodista Josep Cuní (Ser Catalunya) “pel seu estil innovador dirigit a informar, formar i entretenir, obert a totes les opinions”, la cantant María Domínguez Martínez ‘Maria del Pujol’, l’empresari Joan Franquesa i José Mayo. També el programa Incorpora de La Caixa, “que promou la integració sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat”; i el guardó sobre joventut correspon a la periodista Noelia Pozo Carmona per la seva tasca en Fecac. Tots els premiats podrà recollir els reconeixements el dissabte 23 de març durant un sopar de gala que tindrà lloc a l’Hotel Barcelona Plaza.

Qui hi ha darrere la FECAC?

La FECAC està presidida per Daniel Salinero, persona de confiança de Núria Marín a l’administració de l’Hospitalet i va substituir Francisco García Prieto, immers en trames de corrupció i que va acabar amb un auto del jutge obligant a pagar 2.500.000 euros a García Prieto i 500.000 als seus fills. La FECAC és l’entitat responsable d’organitzar la macro Feria de Abril de Barcelona i rep suculentes subvencions públiques malgrat el seu cantó fosc. Va ser fundada el 1982 i acull 115 entitats, bàsicament Cases d’Andalusia, centres i associacions culturals, germandats del Rocío, germandats penitents i penyes flamenques.

No és d’estranyar, doncs, que un personatge catalanofòbic com Borrell hagi estat guardonat si tenim en compte que el president de la FECAC, Daniel Salinero, és un radical unionista espanyol.

Relacionats