Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

La CUP denuncia les actuacions “desproporcionades i repressives” dels Mossos contra els comitès de vaga

La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha denunciat aquest divendres les actuacions “desproporcionades i repressives” dels Mossos d’Esquadra contra els comitès de vaga a primera hora del matí a […]

Avatar
Agències 08/03/2019

La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha denunciat aquest divendres les actuacions “desproporcionades i repressives” dels Mossos d’Esquadra contra els comitès de vaga a primera hora del matí a Barcelona, Lleida, Manresa i Terrassa i s’ha preguntat quin “model de seguretat fomenta el Govern, si protegir els drets fonamentals o el que està fent: reprimir-los i coartar-los en un moment en què el país està en mobilitzacions constant”. Sánchez ha criticat que es vulgui “normalitzar les identificacions i encapsulacions” en els actes de protesta i ha instat el conseller d’Interior a “plegar o donar explicacions d’una vegada per totes”. “O és incompetència seva com a màxim responsable polític o mala fe deliberada”, ha afegit. D’altra banda, Sànchez ha carregat conta el “feminisme liberal” impulsat per Cs i l’ha definit com el “feminisme de les poderoses perquè puguin trepitjar les migrades, pobres i treballadores”.
Natàlia Sànchez ha recordat que Catalunya es troba en un moment de “mobilitzacions constants” i ha posat, com a exemple, les manifestacions de metges, bombers i contra l'”abús de poder de l’Estat espanyol”, en relació al judici contra els líders independentistes a Madrid.

En una atenció als mitjans davant de la Borsa de Barcelona, la diputada de la CUP ha fet una crida a participar a la manifestació d’aquesta tarda en diversos punts de Catalunya i ha destacat que el moviment feminista “en aliança” amb el moviment antiracista i antifeixista actuarà com a “l’únic dic de contenció contra aquesta extrema dreta” i contra la retallada de drets neloliberals que ens imposa agenda marcada per beneficis mercantils”.

Per últim, Sànchez ha volgut fer una crítica “contundent” al concepte de “feminisme liberal” impulsat per Ciutadans i ha afirmat que és quasi bé ridícul”. “És el major aliat de les polítiques neoliberals, el que vol és blanquejar les conseqüències de les polítiques públiques d’austeritat i tancar drets i fer avançar passos a algunes dones, a les poderosos, perquè puguin trepitjar a les migrades pobres i treballadores”, ha sentenciat la diputada de la CUP, que també ha comentat que el combatran “amb tota la força i contundència”.

Per la seva banda, la secretària de Lluita Feminista del sindicat COS, Cel Muñoz, ha criticat els “sindicats del règim del 78” per pactar amb Inspecció de Treball uns “serveis mínims abusius” i per fer un “clar boicot al dret de la vaga dels treballadors”. En aquest sentit, Muñoz ha fet incís en el fet que la protesta es va convocar per 24 hores i ha acusat els sindicats majoritaris de sembrar “molta confusió” amb convocatòries de dues hores.